Karel en Suusje patroonboekje

€6.30

Konijn Karel en muis Suusje zijn dikke vrienden, ze zijn even groot en passen dus in elkaars kleren. Karel is een hangoorkonijn en hij draagt een stoere tuinbroek, of is het misschien konijntje Karolie met een lief jurkje. Suusje is een muis met een jurkje of een lieve broek. Wat je er ook van maakt, vriendjes blijven het.
Beide knuffels worden in één stuk , zonder naden in het rond gebreid. Je breit eerst de kop, vanaf de snuit naar achteren, dan wordt het lijf eraan gebreid, daarna komen de benen, de armen, de oren en de staart.
Beide knuffels hebben hetzelfde lijf en dezelfde armen en benen. Voor kop,oren en staart vind je voor elke knuffel een aparte beschrijving in het patroon. Je kunt rondbreien op een rondbreinaald of op 4 naalden zonder knop. Als je klaar bent met breien kun je gelijk opvullen, zonder dat je eerst nog alles in elkaar moet naaien.
Achterin dit patroonboekje staan de beschrijvingen van het broekje en de jurk. Ook deze kleertjes worden in 1 stuk naadloos gebreid.
De grootte van de knuffeltjes hangt af van de dikte van het garen waarmee je breit. Van sokkenwol op naalden 2 worden ze 15 cm lang en van dikke wol op naalden 5 bijna 30cm.Daartussen is van alles mogelijk.

In winkelwagen:

Copyright © 2024 Atelier de Poppendroom. Powered by Zen Cart